Beneficii psihologice pentru suporteri

suporteri

A face sport este în mod evident benefic pentru sănătatea fizică. Studii recente s-au concentrat și asupra altor aspecte legate de sport. Se pare că, pentru sănătatea mentală, este benefică și simpla urmărire a activităților sportive. Daniel Wann, profesor de psihologie la Universitatea de Stat Murray din SUA și autor al unui volum de psihologie a suporterilor sportivi, a descoperit ca incidența cazurilor de depresie la suporterii înrăiți este foarte scăzută. La aceștia, gradul respectului de sine e peste medie.

Explicația psihologică stă în natura tribală a activității fanilor și în sentimentul de aparținere la o comunitate pe care aceștia îl au. Ei fac parte dintr-un grup social, iar orice grup oferă sprijin psihologic fiecărui membru al său.

Susținerea unei echipe reprezintă o supapă emoțională pentru fani, iar când sportivii câștigă, suporterii simt și ei o bucurie egală cu a celor de pe teren. Chiar dacă echipa preferată nu caștigă, fanii tot obțin un beneficiu din această experiență, deoarece învață să piardă elegant.

Așadar, daca vi se mai reproșează că stați tolănit în fața televizorului urmărind meciul, puteți răspunde că lucrați la îmbunătățirea sănătății dumneavoastră mentale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s