Beneficiile umorului asupra sănătății

Doctor Mehmet C. Oz:

Fiind chirurg cardiolog la Spitalul Presbiterian – Centrul Medical Universitar Columbia din New York, mă aflam adesea în situația de a da vești proaste. Umorul îi ajută pe pacienți să facă față problemelor cu care se confruntă și să se vindece. Există o mulțime de dovezi care arată că, în urma operațiilor pe cord, pacienții depresivi și pesimiști au o rată de supraviețuire mai scăzută, iar pacienții optimiști dezvoltă mai puține infecții.

Umorul alungă teamă. După o operatie pe cord deschis, orice pacient se poate lamenta: „Domnule doctor, mă doare cumplit pieptul”. Iar eu îi răspund, făcându-i cu ochiul: „Aaa, da? Vă doare ca și cum cineva v-a tăiat sternul, v-a deschis și v-a operat în interior?” Această replică le sugerează pacienților că durerea este normală și că starea lor se va îmbunătăți.

Umorul este relaxant. Procedurile medicale, precum operațiile, sunt extrem de stresante. Când intervine umorul, sistemul nervos se destinde, permițând inimii să se relaxeze.

Umorul îi ajută pe medici să reziste. A anunța oamenilor vești proaste în fiecare zi devine o sarcină dificilă. Pentru mulți medici, mecanismul care îi face să reziste constă în ignorarea sensibilității lor. Umorul reprezintă o metodă mai bună de a ne bucura de viață.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s