Cu mariajul la psiholog

mariajulUrmărind interacțiunea partenerilor, cercetătorii pot prezice dacă un cuplu va divorța. John Gottman, matematician și psiholog american celebru pentru cercetările făcute în domeniul stabilității maritale, ne spune la ce să fim atenți ca să preîntâmpinăm eșecul căsniciei:
Semne de afecțiune. Dacă partenerul nu mai răspunde la două din trei semne de afecțiune venite din partea celuilalt, cuplul e pe marginea prăpastiei. Chiar dacă vă preocupă altceva, dați-i de înteles că apreciați afecțiunea pe care v-o arată.
Reproșuri. Certurile care încep cu „Întotdeauna faci așa…” prevestesc divorțul, spune Gottman. Îndulciți reproșul și negociați cu partenerul să nu mai facă lucruri care vă deranjează.
Minimalizare. Daca unul din parteneri dă ochii peste cap în timp ce soțul vorbește și îl critică mereu, cuplul este în primejdie, spun savanții de la Universitatea din Denver, Colorado, SUA.
Dezechilibru emoțional. Ideal ar fi un raport de 5:1 între episoade emoționale pozitive și certuri, în defavoarea celor din urmă, spune Gottman.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s