Soluții naturale pentru albirea și îngrijirea dinților acasă

remedii naturale pentru albirea dintilor
Zâmbetul este cartea noastră de vizită și poate spune multe despre noi, chiar înainte de a ne prezenta formal. El dezvăluie starea noastră de spirit, dar și timpul pe care îl alocăm igienei orale. Pentru un zâmbet strălucitor și sănătos pentru cât mai mult timp, trebuie să fim conștienti de necesitatea unui tratament corect, eficient și cât mai puțin dăunător al dinților.

Tratamentele invazive, incorect aplicate pot duce la sensibilizarea dinților și chiar distrugerea smalțului. Astfel, dinții pot deveni sensibili la pete și mâncăruri și pot apărea durerile dentare. În prezent, medicina dentară folosește tehnologii noi, mult îmbunătățite. Totuși, dacă doriți să evitați vizita la dentist trebuie să știți că există remedii home-made și pentru albirea dintilor. Bazate pe produse naturale, aceste remedii preparate acasă pot face uneori minuni.

Vă prezentăm în continuare câteva soluții simple pentru îngrijirea și albirea dinților acasă, într-un mod ieftin, accesibil și lipsit de durere:

Uleiul de măsline și oțetul de mere. Amestecați o linguriță de ulei de măsline cu o linguriță de oțet de mere și aplicați pe periuța de dinți. Folosiți soluția astfel obținută pentru periajul dentar timp de 2 minute. Dupa periaj, clătiți cu apă sau apă de gură. Folosirea de două ori pe săptămână (maxim) a acestei solutii vă va scăpa de petele de pe dinți, iar culoarea lor se va îmbunătăți vizibil.

Salvia și bicarbonatul de sodiu. Faceți o pastă naturală din salvie proaspătă tocată mărunt, bicarbonat de sodiu și puțină apă. Daca amestecul este prea lichid și nu poate fi aplicat ușor pe periuța de dinți, adăugați puțină pastă de dinți în compoziție pentru a regla consistența soluției. Folosiți pasta de dinți astfel obținută de două sau de trei ori pe săptămână și veți observa în scurt timp rezultatele.

Căpșunile și bicarbonatul de sodiu. Preparați o pastă dintr-o căpșună tocată mărunt și jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu. Folosiți pasta pentru periaj, dar lasați să acționeze, dupa terminarea periajului, timp de aproximativ trei minute. Se recomandă folosirea acestei paste o dată pe săptămână.

Lămâia și bicarbonatul de sodiu. Preparați ca în rețetele descrise mai sus o pastă de dinți din suc de lămâie și bicarbonat de sodiu. Folosită o dată pe săptămână, veți obține efecte foarte bune pentru albirea dinților.

Puteți folosi, de asemenea, peroxid de hidrogen de câteva ori pe lună, pentru clătirea gurii după periaj. Clătiți apoi cu apă curată. Atenție însă în utilizare.

Totuși, pentru un zâmbet sănătos și cât mai strălucitor, trebuie să acordați atenție permanentă igienei dentare, atât prin alimentație (merele, lămâile, căpșunile, conopida sunt alimente care pot avea efect de albire) cât și printr-o igienă corect efectuată și vizite regulate la medicul stomatolog.

Un gând despre “Soluții naturale pentru albirea și îngrijirea dinților acasă

  1. Cateodata solutiile oferite de natura sunt mult mai eficiente decat preparatele pe care la cumparam de la farmacii. Eu folosesc o periuta de dinti electrica si o pasta de dinti naturala de la plafar si sunt extrem de multumita.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s