Nici o masă fără brânză

 

branza

Un platou cu brânzeturi poate înlocui desertul. Brânza proaspătă (caș, urdă, brânză de vaci) se păstrează în partea de sus a frigiderului, iar celelalte brânzeturi se țin în partea de jos a acestuia, toate ferite de alimente cu miros puternic.

Despachetați brânza cu o oră înainte: să fie la temperatura camerei.

Un cuțit pentru fiecare sortiment. Cuțitele de brânză sunt bine ascuțite, au lama găurită și vârful în formă de furculiță. Brânzeturile moi se taie cu un cuțit de unt.

Servirea. Patru sortimente sunt suficiente: circa 100 g de persoană. Începeți cu brânzeturile moi cu crustă: camembert sau brie (de vacă), banon (de capră): să fie moi la apăsare, dar nu zbârcite. Se servesc cu vin alb sec, Pinot Noir sau Gewurtztraminer. Cu un pahar de Sauvignon Blanc sau Cabernet Sauvignon, serviți brânzeturi semi-tari: gouda sau gruyere, tilsit sau șvaițer, care nu trebuie să fie mucegăite, transpirate sau decolorate. Puteti continua cu brânză cheddar sau pecorino.

Încheiați cu o brânză mucegăită: gorgonzola, roquefort sau regina blue, la care merge un pahar de vin de Porto sau de vin alb demisec.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s