Pericole la volan

pericole-la-volan

Dacă vă pregătiți să plecați în concediu cu mașina, e bine să fiți la curent cu toate pericolele care vă pândesc la drum lung:

Oboseala. Planificați suficient timp pentru călătorie, pentru a vă putea odihni bine înainte de a pleca. Pe drum, faceți pauze scurte din două în două ore.

Telefonul mobil. Testele au demonstrat că telefonul mobil încetinește reacțiile șoferului, chiar dacă el dispune de kit hands-free.

Air bag-ul. Chiar dacă mașina e dotată cu air bag, purtați centura de siguranță, deoarece este de opt ori mai eficientă decât un air bag.

Pe locul din spate. Purtați centura de siguranță și atunci când stați pe unul dintre locurile din spate, altfel, pentru pasagerii din față crește de cinci ori riscul de moarte în accident de circulație.

Muzica. Muzica ascultată la volum mare afectează reacțiile șoferului. Automobil-Clubul britanic a identificat una dintre cele mai periculoase melodii de ascultat la volan: „Marșul Walkyriilor” de Richard Wagner.

Dislexia. E drept, nu prea aveți ce face în acest caz. Un studiu sugerează că dislexia ar putea afecta reacțiile șoferilor în aceeași măsură ca o cantitate moderată de alcool.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s