Cum să nu fii obsedat de muncă

obsedat-de-munca
Munca vă ține loc de mâncare, somn și aer, inclusiv la sfârșit de săptămâna și în vacanțe? Considerați că orice altceva care nu vă aduce bani este o pierdere de timp? Dacă ați răspuns afirmativ la vreuna din întrebările de mai sus, atunci sunteți obsedat de muncă.

Iubire versus dependență. Nu confundați plăcerea reală de a munci cu dependența. Dependenții de muncă suferă de sindromul de izolare și, dacă sunt separați de munca lor, descoperă că doar aceasta le definește și le guvernează respectul de sine, imaginea publică și bunăstarea.

Familie versus munca. Obsedații de muncă sunt detașați de preocupările familiei. Ei sunt reticenți în a-și asuma responsabilități cu privire la treburile casei, deoarece acestea îi răpesc de la munca „adevărată”.

Pericole pentru sănătate. Obsedații de muncă sunt adesea roboței stresați, înecați mereu în hârtii și rutină. Sunt candidați de succes la boli de inimă și alte probleme de natură fizică sau psihică.

Remediul. Daca firma la care lucrați vă face să fiți mereu obsedat de muncă, scăpați cât încă mai puteți! Întoarceți-vă la preocupările din tinerețe. Reînnodați prieteniile vechi și faceți altele noi.

Fiți realiști! Dacă alegeți inactivitatea totală, o schimbare drastică de ritm va fi dificilă la început.

Abordați treptat noul stil de viață. Apucați-vă de ceva care nu are un rezultat imediat, ca de exemplu de meditație sau de privitul păsărilor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s