Ardeiul iute și cancerul

ardeiul-iute Capsaicina, substanța care dă ardeiului gustul iute, ar putea fi o nouă armă în lupta împotriva cancerului. Cercetătorii americani și japonezi au descoperit că această substanță poate produce apoptoza (moartea celulară programată) celulelor cancerului de prostată. În urma administrării unei doze de capsaicină unui grup de cobai, s-a constatat că a fost indusă apoptoza la 80% din celulele cancerului de prostată. Mai mult, tumorile de prostată ale cobailor care primiseră capsaicină au devenit de cinci ori mai mici decât cele ale cobailor netratați. Pentru o doză echivalentă, o persoană ar trebui să ia 400 de mg de capsaicină de trei ori pe săptămână, respectiv să mănânce între trei și opt ardei habanero proaspeți, foarte iuți. Chiar dacă poate fi o scuză pentu consumatorii de ardei iuți ca să mănânce și mai mulți, specialiștii nu pot evalua încă foarte exact efectele capsaicinei asupra tumorilor la oameni.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s