Mersul pe role, plăcere și sănătate

mersul pe role este sanatosCu siguranță îți aduci aminte de adolescența, de formele de invidiat, de tonusul muscular și de energia ce părea inepuizabilă. Cu siguranță ai încercat la un moment dat și mersul pe role, hoinărind alături de prieteni pe străzile orașului și pe aleile parcurilor.

Dacă toate acestea îți sună cunoscute, trebuie să știi că poți profita din nou de beneficiile acelei vârste prin simpla întoarcere la vechile obiceiuri, pe care poate le-ai abandonat între timp. Astfel, ar trebui să știi că mersul pe role nu este doar o activitate plăcută, ci și un exercițiu fizic plăcut, ce aduce multiple avantaje pentru sănătate și forma fizică.

Mersul pe role, chiar într-un ritm nu foarte alert, antrenează toți mușchii corpului, ajutând la refacerea tonusului muscular general și chiar la recuperarea după boală. Mai mult decât atât, acest exercițiu extrem de plăcut nu solicită excesiv articulațiile sau musculatura.

Este, de asemenea, un excelent exercițiu pentru întărirea sistemului cardiovascular și eliminarea excesului de calorii. Conform specialiștilor, o oră de mers pe role în ritm moderat te poate ajută să arzi până la 330 de calorii, iar un ritm alert are ca efect arderea a 590-600 de calorii. Cu cât plimbările sunt mai lungi, cu atât beneficiile pentru inimă sunt mai mari.

Chiar și mamele se pot bucura de avantajele mersului pe role. Își pot întări musculatura abdomenului și se pot avânta în plimbări lungi și sănătoase alături de copiii.

Dacă nu ești o persoană foarte sociabilă, mersul pe role îți oferă chiar posibilitatea de cunoaște oameni noi, de a socializa și poate de a lega noi prietenii. Iar dacă ești consecvent în pasiunea ta, poți chiar participa și la concursuri.

Indiferent dacă preferi plimbările solitare sau îți dorești să petreci mai mult timp alături de familie și prieteni, te sfătuim să profiți de ultimele zile frumoase ale acestui an și să pornești la o hoinăreală pe role!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s