Răcelile cu care vine toamna

Toamna este anotimpul special, care aduce, pe lângă frumusețea naturală a frunzelor ruginii, a viilor pline de struguri și a mirosului de must, o vreme schimbătoare și capricioasă. Ni se întâmplă tuturor să fim păcăliți și să nu ne îmbrăcăm potrivit pentru vremea din timpul zilei. Diminețile și serile sunt răcăroase, însă soarele ne zâmbește cald în miezul zilei. Este momentul, deci, să fim atenți la garderoba noastră și să începem să despachetăm hainele de iarnă.

peisaj de toamna

Păcăliți de razele soarelui, se poate întâmpla să renunțăm la hainele groase mai repede decât ar trebui și astfel să căde, victime ale răcelilor și virozelor de sezon. Aceasta este, probabil, explicația pentru numărul crescut al cazurilor de răceli și viroze respiratorii din această perioadă. Medicii descoperă în fiecare an noi tulpini ale virusului gripal și ne sfătuiesc să apleăm la vaccinul antigripal.

Chiar dacă vaccinul antigripal ne poate oferi o oarecare protecție, este indicat să ne menținem un sistem imunitar puternic pentru a putea face față fără probleme oricăror provocări. Trebuie să ne asigurăm că avem o alimentație sănătoasă, bogată în fructe și legume. Specialiștii ne recomandă, în special, consumul de fructe și legume cu un conținut bogat în vitamina C. Fructe și legume cu un bun conținut de vitamine disponibile în această perioadă sunt morcovii, merele, strugurii sau perele. Trebuie, de asemenea, să ne odihnim suficient și, bineînțeles, să ne îmbrăcăm adecvat cu toanele vremii.

Nu trebuie să uităm că este perioadă perfectă pentru consumul de struguri. Aceștia sunt delicioși și conțin cantități importante de antioxidanți, printre care și resveratrol. Resveratrolul este, conform specialiștilor, una dintre cele mai mari descoperiri de la invenția antibioticelor, oferind protecție antioxidantă, stimulând înmulțirea celulelor sănătoasă și îmbunătățind funcționarea sistemului imunitar.

Păstrarea unei igiene optime este, de asemenea, foarte importantă. Virușii și bacteriile se transmit foarte ușor în încăperile aglomerate. Trebuie, deci, să ne spălăm des pe mâini, să folosim batiste de hârtie atunci când strănutăm și să evităm contactul cu persoane răcite, care strănută sau tușesc.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s